=

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het cookiebeleid van NVM Taxateurs Haaglanden.

Welke stukken heeft de taxateur nodig?

Om een idee te geven welke stukken u ten behoeve van de taxatie aan ons ter beschikking stelt geven wij hier een korte lijst

  • een kopie van uw legitimatie en die van uw partner
  • het eigendomsbewijs
  • akte uitgifte in erfpacht
  • de splitsingsakte
  • stukken VvE, waaronder de laatste balans, begroting, notulen en meer jaren onderhoudsplan
  • uittreksel Kamer van Koophandel inschrijving VvE 
  • verbouwingsspecificatie, indien u een verbouwing wil financieren

Een vrijwel complete lijst van de benodigde stukken hebben wij als checklist hier beschikbaar. De taxateur verwacht deze stukken vóór de schouw per mail in PDF formaat te ontvangen. Wanneer u thuis geen documenten in PDF kunt scannen, kunt u waarschijnlijk bij een bibliotheek of printshop terecht.

 Kan ik ook voor en na verbouwing laten taxeren via deze web-service?

Ja, dat kan. Bij het verstrekken van de opdracht wordt u de mogelijkheid geboden naast de marktwaarde ook de waarde van het object na verbouwing te laten taxeren. Bij het versterken van die opdracht wordt u geattendeerd op het formulier verbouwingsspecificatie. Deze dient u VOOR de inspectie/schouw aan de taxateur beschikbaar te stellen. Mocht tijdens de schouw de taxateur niet over de verbouwingsspecificatie beschikken dan zal de taxateur slechts de aangetroffen situatie taxeren, ofwel de marktwaarde in huidige staat bepalen. Een toelichting op de verbouwingsspecificatie is hier te vinden.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie?

Het is niet aan ons, taxateurs, om u hierover te adviseren. Om het nog scherper te stellen, wij mogen wettelijk gezien geen adviezen geven ten aanzien van financieringen. Daarom verwijzen wij u graag door naar een onafhankelijk hypotheekadviseur, of beter: uw onafhankelijk hypotheekadviseur. Hij of zij kan u zeer goed uitleggen wat Nationale Hypotheek Garantie (ook wel NHG) inhoud en of zo een hypotheek garantie voor u interessant, nuttig of zelfs noodzakelijk is.

Wel geven wij u een paar links naar sites die meer informatie geven:

 Rijksoverheid                                                    NHG, voor verantwoord wonen